STORYTELLING   PHOTOGRAPHY AND MEDIA

 

WORKSHOPS

Agenda 2017-2018

 

In een inspirerende omgeving

starten eind okt 2017 de workshop

 

 

 

 

 

 

VISUAL STORYTELLING 1

MASTERCLASS VISUAL STORYTELLING

BOEKDUMMY MAKEN MET EIGEN MATERIAAL

HET LEZEN VAN EEN BEELD

DATA OVERZICHT WORKSHOPS

 

Meer info:

Wil je meer weten neem dan contact op

of bel  0031 6  835 422 94

 

Inschrijvingen en betalingen gaan via

 Bibliocenter Weert.

 

 

 

 

WORKSHOP

VISUAL STORYTELLING 1

basis

 

Hoe maak je jouw persoonlijke beeldverhaal?

 

Verhalen vertellen. Niet met woorden, maar met beelden. Vertel jouw persoonlijke verhaal. Het uitgangspunt van de cursus is het ontwikkelen van basisvaardigheden om jouw verhaal over te brengen.  Aan de orde komen: Wat wil je vertellen? Hoe wil je dat? Waarom wil je dat?

 

Het materiaal kan  archief zijn, zelf gemaakt of bestaand beeld zijn, maar ook video beeld. Beeldmateriaal in de breedste zin van het woord.

Het is niet noodzakelijk om al technische kennis te hebben. Indien nodig komt de techniek aan de orde.

 

Leren door te doen is de opzet. Vooral onderzoeken en experimenteren naar de mogelijkheden  om jouw (visueel) verhaal te laten zien. Niets moet en alles kan. Het ontdekken van jouw creativiteit. De weg is interessanter dan de aankomst. Het spelen in de zandbak is de metafoor voor deze cursus. Het proces van ontdekken is het doel. Jij staat centraal in dit fascinerende proces. Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

Tien inspirerende en uitdagende bijeenkomsten van 2,5 uur.

 

Start: Eind okt. 2017

10 bijeenkomsten van 2,5u

Kosten €345,00

Inschrijvingen en betalingen gaan via Bibliocenter Weert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MASTERCLASS VISUAL STORYTELLING.

Ontwikkel je persoonlijke fotografische beeldtaal

10-delige cursus voor de gevorderde fotograaf

De masterclass start bij minimaal 6 en max 8 deelnemers.

De ideale kans om jouw fotografie naar een hoger plan te tillen. Er is bewust gekozen voor een kleine groep om maximale aandacht te kunnen geven aan alle deelnemers. Samen optrekken, foto's bespreken en een grote stap vooruit zetten.

Ontwikkel je persoonlijke fotografie? Jij wilt een nieuwe stap zetten om je ideeën en verhalen in beeld te vertellen en je inhoudelijk verdiepen. Hierbij is de inhoud van wat je wilt vertellen het belangrijkste.

Je bent bewust op zoek naar een grotere oorspronkelijkheid en verdieping in je werk. Als gevorderde fotograaf heb je de basis van fototechniek onder de knie en jij bent je ervan bewust dat techniek een middel is en geen doel. Tijdens tien inspirerende en uitdagende bijeenkomsten van ca. 2,5 uur ontwikkel jij een originele concept en leer je nieuwe visuele verbanden te leggen vanuit jouw persoonlijkheid. Dit om zo je persoon-lijke beeldtaal te creëren. Jij staat centraal in dit fascinerende proces.

Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

Aan bod komen vaardigheden als:

idee- en concept vorming

plan van aanpak

onderzoek, verbeelding en beeldstrategie

storytelling en ordenen

publicatie en presentatie

 

Start: Eind okt. 2017

10 bijeenkomsten van 2,5u

Kosten €445,00

 Inschrijvingen en betalingen gaan via Bibliocenter Weert.

 

WORKSHOP

BOEKDUMMY MET EIGEN MATERIAAL MAKEN

 

Je maakt vele foto’s met je ipad, iphone of camera, over allerlei onderwerpen die je boeiend vindt, persoonlijke aantekeningen. Je bent trots op jouw kijk op het leven, maar het is lastig deze te delen met kennissen en vrienden. Ze staan namelijk op je computer of in de cloud. Een dummyboek maken die jouw smaak weerspiegelt en niet die van de vooropgezette software. Jij wilt je toch wel onderscheiden.

 

 

De mooiste manier om jouw beelden te presenteren is in boekvorm. Een goed ontwerp, de juiste opmaak met  beeldmateriaal, volgorde en lettertype geeft extra kijkplezier en een optimale beleving

 

 

Het lijkt vreemd in deze digitale tijd een dummy te maken, maar het is prima een eerste stap in het ontwerpproces. Met tekenen, plakken en knippen op papier te werk gaan, geeft meer grip en overzicht in de structuur en beeldopbouw m.a.w. je verhaal.  Daarna kan je werk in een on-line opmaakprogramma uitgevoerd en geprint worden. Digitale kennis is dus geen voorwaard

Het lijkt vreemd in deze digitale tijd om een dummy te maken, maar het is eerste en makkelijke stap om op papier met plakken en knippen te werk gaan. Daarna kan dit in een opmaak programma uitgevoerd worden. Digitale kennis is dus geen voorwaarde.

 

Aan de orde komen: vanuit inhoud tot vormgeving te komen, een basistemplate te maken, beeldmateriaal te ordenen, hoofdbeelden van bijbeelden te onderscheiden, lettertype te kiezen, een goede omslag en binnenwerk te maken. Durven afwijken wat mainstream lijkt om tot nieuwe mogelijkheden te komen. Met ander woorden een dummy maken.

Jij staat centraal in dit fascinerende proces. Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

 

In deze 5 delige workshop leer je de basis voor het samenstellen en maken van een dummy.

Start: Januari 2018

5 bijeenkomsten van 2,5u

Kosten €120,00

Voor inschrijvingen en betalingen  komt hier z.s.m. een link

 

 

Workshop

Beeldanalyse, het lezen van beeld.

 

In deze tijd waar menigeen communiceert met beeld wordt vaak voorbij gegaan aan: wat zie ik,

                         wat betekend dit,

                         wat is de context,

                         hoe moet ik het beeld duiden en lezen.

 

Het alfabet leren wil nog niet zeggen dat je de betekenis van zinnen begrijp. Zo is het ook met beeld. Je zou kunnen zeggen dat beeld-analfabetisme dezelfde impact heeft als woord-analfabetisme.

 

De vragen die aan de orde komen zijn van semiotische van aard: wat zegt het beeld, wat betekend dit, waarom komt het tot ons, wat is het doel, waarom haken beelden zich vast in ons geheugen, wanneer worden beelden iconisch.

 

De 3 delige workshop bestaat uit:

     • Een lezing om basiskennis op te doen.

     • Twee werkbijeenkomsten om de basiskennis toe te passen.

      • Een werkbijeenkomst waarin jouw keuze uit de media centraal

       staan en in de groep besproken wordt.

 

Je kunt rekenen op de expertise van Theo Derksen in de persoonlijke begeleiding, het uitdagen, het inspireren en het kritisch te reflecteren op je proces en product. Om de persoonlijke begeleiding te garanderen is het aantal inschrijvingen beperkt tot max. 8 personen.

 

Start: Januari 2018

4 bijeenkomsten van 2,5u

Kosten €95,00

Voor inschrijvingen en betalingen  komt hier z.s.m. een link

DATA

Onder voorbehoud

VISUAL STORYTELLING 1

MASTERCLASS

BOEKDUMMY

BEELDLEZEN

PORTFOLIO REVIEW

 

 

PORTFOLIO REVIEW

Data volgen in december 2017

^